LUWAN_01.jpg

LUWAN

Coen+Partners provided landscape architectural design for a new retail complex and office tower in the prestigious Luwan neighborhood of Shanghai, China, in collaboration with project lead Safdie Architects. The project focuses on a multi-dimensional landscape experience, featuring expansive rooftop terraces at the retail complex and office tower, interior garden rooms, and innovative ground-level public plazas and streetscapes.  

The streetscape is designed to evoke a sense of history, pattern, and movement. Luwan is part of the French Concession area, famous for its Plane Tree-lined boulevards. Coen+Partners concept calls for a new generation of Plane Trees to be planted at the boulevard and for abstract, patterned pavement that recalls both the mottled bark of the Plane Tree and the stippled movement of the architectural façade designed by the renowned artist, Ned Kahn. Within the site, subtle two-way mirrors reveal a vine wall backdrop, capturing reflections of the adjacent seating areas and Kahn façade, while blurring the perception of built and natural form.

The rooftop includes a verdant outdoor restaurant space with significant views of the glass dome terminating the retail complex.  Atop the adjacent tower is a flexible entertainment space with swimming pool, seating terraces, and lush gardens. From each of these spaces, visitors are offered unparalleled views to the streetscape below and the surrounding urban context. 

 

LOCATION: Luwan, Shanghai

COLLABORATORS: Safdie architects

SIZE: 348,480 SF/ 8 Acres (32,400 m2 / 3.2 hectares)